Meikit

732. Näin meikkasin yläasteella – yläastemeikki 2005

17/08/2017

Näin meikkasin yläasteella, eli tarkemmin ottaen ysiluokalla 2005-2006. Tässä mun ysiluokan luokkakuva ja vieressä tämän päivän Anna muistelemassa, miltä tuntui olla 15. Hah!
Tuolloin oli IRC-Gallerian ja mesen kulta-aikoja, ja jolloin tuhannen tekstarin liittymä oli just ja just tarpeeksi. Harmittaa, että mun kaikki pahimmat teini- ja galtsukuvat ovat kadonneet muuttojen yhteydessä, siellä olis ollut tätä muisteloa varten kyllä aikamoisia helmiä. Mutta tätä mä muistan mun yläasteen loppuvaiheen meikistä, ja se oli muuten yllättäen aikalailla samanlainen päivästä toiseen. Kajalia piti olla ihan hitosti, ihon piti olla kunnolla puuteroitu ja huulikiiltoa enemmän sen parempi!

Yläastemeikki 2005

SILMÄMEIKKI – silmämeikki (silloin ei kyllä ollut tuommosia ryppyjä silmäkulmissa!) koostui juurikin pelkästään silmämeikistä, eikä tuolloin päälle kymmenen vuotta sitten ei hirveästi yläasteella panostettu kulmakarvoihin. Muistan, että mä jotenkin ihan yhtäkkiä löysin kulmakarvojen ehostamisen (ja nyppimisen!). Kulmavärinä mulla oli lahjaksi saatu H&M:n ruskea kajali, joka ajoi asiansa ilmeisesti ihan hyvin. Mitään erikoista muotoilua en tehnyt, kunhan väritettiin vähän tummemmaksi kulmat, olihan mulla silloin myös mustanruskeat hiukset.
Mutta itse silmämeikki, se oli niin mun meikin kulmakivi! Luomilla käytin yleensä jotain tumman ruskeaa helmiäistä. Muistan hämärästi jonkun IsaDoran tai Rimmelin luomivärinapin. Se levitettiin sormilla, tietenkin. Tuolloin ei varmaan kukaan juurikaan käyttänyt mitään erityisiä siveltimiä, mutta mä sentään nakkasin ne vaahtoaplikaattorit kierrätykseen suoraan. Lumenen mustaa kajalia kului ihan reippaasti! Ylä- ja alaluomelle reippaasti ja puoliväliin vesirajaa. Ja sitten sormella vähän pehmensin semismokyksi. (Kaverin äiti sanoi tosta luokkakuvasta, että onpa mulla paljon meikkiä.) Ripsiväriä laitoin yhtä reippaasti kajalin kaveriksi, muistelisin L’Oréalin Lash Architectin olleen yksiä mun suosikkeja.

HUULIMEIKKI – oi huulikiilto! Mä oon jo muistellut mun rakkautta L’Oréalin huulikiiltoon (lue postaus). Anytimella oli kanssa joku päheä supernude huulipuna, josta tykkäsin sävynä tosi paljon, mutta muistan että se kului tosi rumasti huulten sisäosasta. En muista teinkö itse kuuluisia mattemousse-huulia, mutta tolla Anytimella lopputulos oli hyvin saman tyyppinen.

Näin meikkasin yläasteella

POHJAMEIKKI – pohjameikin piti olla ehdottomasti punaisuutta ja finnejä peittävä. Tykkäsin erityisesti Lumenen punaisuutta neutraloivasta peitevoiteesta, ja sitä mun pohjameikki taisi suurimmaksi osaksi ollakin. Meikkivoiteista kokeilin aina uusimpia, mutta mieleen on ainakin jäänyt Maybellinen Wonder Finish, jota piti ärhäkkäästi ravistaa ennen käyttöä. Oli muuten liian tummaa ja oranssia. Kuten oli muuten suurinosa ostamistani meikkivoiteista silloin.
Poskilla käytin korkeintaan Rimmelin aurinkopuuteria, jonka taisin ostaa joskus seiskaluokalla ja muistan swatchanneeni sen mun päiväkirjaan : D. Mutta tää oli aika harvinaisissa tapauksissa, yleensä pohjameikiksi riitti nimenomaan meikkivoide ja puuteri. Ja puuteri oli ehdottomasti Anytimea!

Mun lookki oli oikeastaan aika simppeli, aika voimakas, ja näin myöhemmin todettuna, aika ikoninen! Tuli kyllä niin teinifiilikset kun tätä meikkasi ja muistot kyllä tulvivat mieleen. Jotenkin tuo kajali. Joo. Vielä oli lihasmuistissa miten se piti levittää!

Nostalgiapärinöissäni muokkailin vielä kunnon 2005 vuoden mukaisesti potentiaalisen galtsukuvan (olisin ollut tuollaiseen varmaan niiiiin tyytyväinen silloin) vielä Instaan, mustine kehyksineen päivineen. Hei kertokaa ikätoverit, mitä meikkejä te muistatte tuohon aikaan käyttäneenne?

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Ida / Divine 17/08/2017 at 19:03

  Olipas kiva postaus! Tällainen täytyy joskus toteuttaa itsekin 😀

  • Reply Anna 17/08/2017 at 19:47

   Haha mä niiiiin suosittelin! Tuli kyllä niin flasbackit yläastetunnelmiin kun laittoi tota kajalia : D

 • Reply Jonna 17/08/2017 at 21:02

  Tää oli ihan loistava postaus, mun on pitänyt tehdä tää jo varmaan vuoden, mut en saa aikaiseksi. Siitä tulis niin huvittava puuterinen kakkunaama. 😀

  • Reply Anna 18/08/2017 at 10:36

   Haha, tää on mullakin roikkunut mielessä varmaan just sen vuoden : D Kannattaa toteuttaa!! Mä tosin en ihan saanut sitä kakkuisuutta mun nykyisillä meikeillä aikaiseksi : D

 • Reply Salka 17/08/2017 at 21:03

  Mahtava postausidea ja ihana toteutus teiniajan meikille 🙂 Hmm, jäin miettimään, mullakin oli 2005 vuoden paikkeilla kovassa käytössä yksi Rimmelin helmiäishohtoinen ruskea luomiväri, jota jouduin ostamaan toisenkin napin. Se oli niin ahkerassa käytössä, että sain sen kulutettua loppuun 😀

  • Reply Anna 18/08/2017 at 10:36

   Haha, hyvin mahdollista, että ollut JUST sama luomiväri!

 • Reply Catarina 18/08/2017 at 11:31

  Siis hyi, yläasteaika ja amisaika meikin vuoksi myös 😀 Lokinkakkaa oli yläasteella niiiin monen silmänurkassa, että ihan hirvitti :S Ja MIKSI oranssi naama?! Miten sellanen voi olla coolia.. XD cringet tulille!

  • Reply Anna 18/08/2017 at 12:11

   Se oranssi naama oli kyllä niiiiin perus!! :´D Mä muistan että meikkipohjaostoksilla mä jotenkin ihan summittaisesti taisin napata jonkun sävyn sieltä keskivaiheilta, vaikka nykyään tiedän, että useimmissa meikkivoiteissa se vaaleinkaan ei oo tarpeeks vaalea tai neutraali : DD

 • Reply Marika 18/08/2017 at 14:15

  Mulla oli pitkään kammo Maybellinen meikkivoiteita kohtaan, kun ne aikoinaan (vuosituhannen vaihteen paikkeilla) käytössä olleet oli lähes poikkeuksetta ihan oransseja 😀 Onneksi laatu on parantunut huimasti niistä ajoista!

  • Reply Anna 18/08/2017 at 14:24

   Toi on muuten ihan totta! Mikähän siinäkin oli : DD

 • Reply Noora 20/08/2017 at 19:22

  Täytyskin kaivella vähän omia IRC-galleria kuvia esiin jostain kuvien syövereistä 😀 Mutta joo, mustaa kajalia kului täälläkin, sitä piti myös aina olla sisärajauksena. Ja sitten mulla oli sellainen (taisi olla Lumenen) luomiväripaletti jossa oli vähän vaaleampi sininen ja sitten tummempi. Ja sitä sitten sudittiin luomille, APUA! Ja huulet joo oli totta kai nudet ja puuteria niin hitokseen.

  • Reply Anna 20/08/2017 at 19:36

   Hahah ai näitä muistoja : D Mua niiiiin harmittaa, ettei mulla ole enää noita galtsukuvia missään. Niiden näkeminen vois olla aika priceless : D

  Kerro mitä mielessä! (Sähköpostikentän voi jättää tyhjäksi)