Muuta

688. 30 kysymystä meikkaamisesta

02/05/2017

30 kysymystä meikkaamisesta Lipstick Loven Lindalta! Muutamassa muussakin blogissa jo kiertänyt 30 kysymystä oli sen verran mielenkiintoisia, että halusin näihin itsekin vastata. On muuten sitten pitkä postaus ja usutan vielä väliin muutamat julkaisemattomat kuvat, että varustautukaa ja enjoy!

1. Minkä sävyinen huulipuna sopii sinulle parhaiten? Entä huonoiten?
– Hmm, tää on paha! Aiemmin olisin sanonut tähän ehdottomasti, että nudet, mutta nykyään oon huomannut, että murretut ja tummat sävyt huulilla jotenkin täydentää meikin aika kivasti. Toiseen osaan kysymystä sanon, ettei huonosti sopivaa huulipunasävyä ole!

random_1

2. Millä levität meikkivoiteesi?
– Vaihtelee ilmeisesti vähän kausittain, nyt on menossa pyöreähköllä isolla siveltimellä levittäminen. Vaihtelen tuon ja Real Techniquesin Miracle Spongen välillä.

3. Teetkö ensin silmämeikin vai meikkipohjan?
– Meikkipohjan. Muutaman kerran kokeillut silmämeikin tekemistä ensiksi, mutta ei se oikein lähtenyt. Henkilökohtaisesti mun on helpompi hahmottaa meikkiä kokonaisuutena, kun pohja on tehty ensiksi.

4. Mainitse kolme suosikkimeikkibrändiäsi? Miksi juuri ne ovat suosikkejasi?
– NYX, ZOEVA ja ColourPop. NYX on ihan ehdottomasti markettimerkeistä mun suosikkini: edullinen hinta, loistava hintalaatusuhde ja trendikkyys – oi kyllä kiitos. ZOEVA on taas laadullisesti mun ehdottomia suosikkeja ja tuntuu, että valikoiman kasvaessa oon tykästynyt tähän entistä enemmän. ColourPop on taas kiilannut Makeup Geekin ohitse osittain uutuudenviehätykestä, mutta myös innovatiivisuudellaan. Haluaisin vielä sanoa tähän neljänneksi Kat Von D:n, jos raha ei olisi este!

5. Kumman valitset: voimakkaan silmämeikin ja kevyesti meikatut huulet vai räväkästi meikatut huulet ja kevyen silmämeikin?
– Hehee, tää on helppo: voimakas silmämeikki!

6. Onko sinulla jokin ”luottomeikki”, jonka tiedät aina onnistuvan ja joka näyttää aina hyvältä?
– Smokey eye ruskean ja kullan sävyillä. Toimii oikeastaan aina!

7. Suosikki luomiväripalettisi tai yksittäinen luomiväri?
Kat Von D:n MetalMatte <3

9. Käytätkö meikin pohjustusvoidetta? Mikä on suosikkisi?
– Juu, tällä hetkellä suosikkini on This Worksin In Transit Camera Close-Up -monitoimituote, jota voi käyttää naamiona, kosteusvoiteena ja pohjustajana. Jos haluan mattapohjaa, silloin käytän MUFE:n Step 1 Mattifying Primeria.

10. Kuinka kauan sinulla menee aikaa normaalin arkimeikin tekemiseen?
– Mulla ei oikeastaan ole mitään erityistä arkimeikkiä. Mutta jos teen minimaalisen päivämeikin, niin kyllä se 5-10 minuutissa onnistuu. Siihen kuuluu peitevoide, meikkipuuteri ja kulmakynä. Kulmakynä on näistä se ehdoton must.

random_2

11. Lisäätkö ripsiväriä myös alaripsiin?
– Ehdottomasti ja lähes poikkeuksetta!

12. Irto- kivi- vai meikkipuuteri?
– Kaikki : D Meikkipuuteria käytän lähes aina, jos kuvaan meikin: sillä on helppo lisätä pohjan peittävyyttä. Irtopuuteria meikin kiinnitämiseen ja kivipuuteria paikoitellen taltuttamaan kiiltoa.

13. Kokeiletko mielelläsi eri meikkityylejä vai pysytteletkö mieluummin tutussa ja turvallisessa?
– Ehdottomasti kokeilen! Ihan parasta! Mä oon todella kokeilunhaluinen mitä meikkiin tulee. Kaikista kokeilevimmat meikit ovat olleet varmasti nämä Ilonan ja mun pelimeikit!

14. Ehdottomasti paras tuote kulmien meikkaamiseen?
Viva la Divan Eyebrow Fine Liner <3

15. Kuinka usein peset meikkisiveltimesi?
– Aina yhden käyttökerran jälkeen. Tässä muuten vanha pesupostaus, joka on vieläkin ihan koherenttia!

16. Miten arki- ja juhlameikkisi poikkeavat toisistaan?
– Sanoin aiemmin, että mitään erityistä arkimeikkiä mulla ei ole, joten näiden välillä ei oikeastaan sinänsä ole eroa. Juhlameikin kanssa tartun useimmiten tummempiin sävyihin ja erikoisempaan lopputulokseen.

17. Mielipiteesi nestemäisistä huulipunista?
– Näitä löytyy hyviä ja huonoja. Itse en pidä siitä, että huulimeikki tuntuu huulilla, joten useimmiten tulee valittua tavallinen huulipuna.

random_3

18. Minkä meikkibrändin toivoisit seuraavaksi rantautuvan Suomeen myytäväksi kivijalkaliikkeisiin?
– Useimmiten ostan meikkini netistä, joten kivijalkaliikkeestä ostaminen ei ole mulle niin lähellä edes sydäntä. Mutta ColourPop olisi tosi jees, ei tarvitsisi huolehtia tullaamisesta!

19. Onko sinulla jokin kipuraja, jota et ole valmis maksamaan mistään yksittäisestä meikkituotteesta?
– 50€ on aikalailla tosi maksimi. Kaksi kertaa vuodessa, syntymäpäivänä ja jouluna, tuon yli raaskii ostaa jonkun todella harkitun lahjaostoksen itselleen.

20. Varjostatko kasvojasi? Jos varjostat, millä tuotteilla?
LH Cosmeticsin Infinity Paletten Maffei ja Cigar ovat olleet nyt tehokäytössä.

21. Kiinnitätkö valmiin meikin meikinkiinnityssuihkeella?
– Joo! Oon huomannut ihan selvän eron meikin pysyvyyden kanssa sen jälkeen, kun ensimmäisen meikinkiinnityssuihkeen olen ostanut. Vaihtelen tällä hetkellä NYXin Dewy Finishin ja Makeup Revolutionin mattaisen välillä.

22. Paras sivellin luomivärien häivyttämiseen?
– Morphe E28!

23. Tykkäätkö meikata muita ihmisiä?
– Oi kyllä! Se on ihanaa! Olisi loistavaa, jos tätä pääsisi tekemään useammin ja ehkä, ehkä, ehkä toivottavasti joskus ammatiksi.

24. Onko sinulla meikkejä, joita koitat säästellä ja joita käytät siksi vain harvoin?
– Pyrin välttämään säästelyä, koska käytettäväksi meikit on kuitenkin tarkoitettu. Tosin tämä paletti on ollut sellainen, jota oon käsitellyt ihan silkkihansikkain.

25. Paras irtoripsimerkki?
– En käytä irtoripsiä ja pyrin niitä myös välttämään : D

26. Suositko luomiväreissä enemmän matta- vai shimmersävyjä?
– Kaikki käyvät tasapuolisesti! Shimmereistä huomaan viehättyväni kaikista eniten, mutta mattasävyt taas tuovat ne shimmerit hyvin esille.

27. Voidemainen vai puuterinen poskipuna?
– Puuterinen, joo.

28. Käykö sinulle koskaan niin, että huomaat kotiin päästyäsi valinneesi kaupasta täysin vääränsävyisen meikkivoiteen, peitevoiteen tms.?
– Peitevoiteen kanssa noin käy aika useasti: vieläkään en ole löytänyt tarpeeksi vaaleaa mun iholle. Mä myös useimmiten ostan meikit netistä ja sävyvalinnan teen muiden swatch-kuvien perusteella. Joskus osuu kohdilleen, joskus ei niinkään.

random_4

29. Kuinka monta huultenrajauskynää omistat?
– Haha, pitää käydä laskemassa! (…) Seitsemän, jos kaksipäisiä rajauskynän ja huulipunan yhdistelmiä ei lasketa. Harvoin käytän rajauskynää, muuten.

30. Onko meikkaaminen sinulle pakkopullaa, intohimo vai jotain siltä väliltä?
– Ehdottomasti intohimo. Rakastan meikkaamista, meikkiä, kaikkea siihen liittyvää. Suurin osa esimerkiksi netissä käyttämästäni ajasta menee kosmetiikan ja meikin ympärillä, etsien tietoa, tuotteita, inspiraatiota. Mulle meikki on tapa ilmaista itseäni, käyttää luovuutta ja tuottaa jotain. Meikin kanssa pyrin olemaan tosi armollinen itselleni, mikä on ollut kaikessa muussa luovassa työssä mulle todella vaikeaa. Meikin kanssa on jotenkin niin positiivinen ilmapiiri ja sen kanssa on niin miellyttävä kokeilla kaikkea uutta ja nimenomaan olla luova. Ja jotain niin lohduttavaa on siinäkin, että loppujen lopuksi kaikki pestään pois.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply SariBP 02/05/2017 at 18:36

  Persoonallisen meikkaajan meikkikuvia on mukava katsella:) Olen yrittänyt ottaa mallia värien yhdistelystäsi ja tulla out of the box, koska rakastan luomivärejä, ja pitäähän niitä käyttää monipuolisemmin. Meikkaaminen on luovaa ja inspiroivaa, toden totta. Love it<3

  • Reply Anna 02/05/2017 at 19:24

   Voi kiitos Sari! Aivan parasta kuulla jos pystyy omilla meikeillään inspiroimaan toisia. PARASTA! <3

 • Reply JonnaH. 02/05/2017 at 21:17

  Ihanaa, et teit tän. Ja aivan turhaan on jäänyt osa noista kuvista julkaisematta, upeita!

  • Reply Anna 02/05/2017 at 21:38

   Kiitos! Ja joo, harvemmin näihin haasteisiin oon tarttunut, mutta nyt oli kyllä kiinnostavat kysymykset (: Toivottavasti myös vastaukset ovat mielenkiintoisia : D

 • Reply Linda 05/05/2017 at 07:59

  Tosiaan ihan mahtavaa, että säkin päätit tähän haasteeseen tarttua ja vastailit näin kattavasti näihin kysymyksiin! <3 On ollut kiva huomata, että porukka on tykännyt tehdä tätä 🙂 Sun meikkaustaidot on kyllä jotain ihan omaa luokkaansa. Siis toi värien käyttö on ihan mieletöntä! Huomaa kyllä, että meikit ja meikit on sulle intohimo ;D

  • Reply Anna 05/05/2017 at 08:18

   Mä oikeasti harvemmin tartun näihin haasteisiin, mutta olit laatinut niin hyvät ja mielenkiintoiset kysymykset, että oli pakko! Että kiitos vaan itsellesi! <3

  Kerro mitä mielessä! (Sähköpostikentän voi jättää tyhjäksi)