Ihonhoito

607. Risiiniöljyllä tuuheammat kulmat?

18/10/2016

No niin, suuri risiiniöljy kulmakarvoissa -kokeilu on tullut päätökseensä ja paljastuu vaikuttiko jokapäiväinen risiiniöljyllä kulmakarvojen voitelu ollenkaan niiden kasvamiseen.

risiiniöljy kulmakarvat

Osa ehkä muistaa, kun kesällä ostin (lue lisää!) pullon risiiniöljyä ihan testattavaksi saisiko sillä tuuheammat kulmakarvat. Oon kuullut paljon suosituksia, että tuolla saisi kasvatettua ja tuuheutettua ripsiä ja nähnyt myös ihan vaikuttavia kuvapareja risiiniöljyn vaikutuksesta kulmakarvoihin. Mun omat kulmakarvat ovat ihan onnettomat, että mikä ettei tälläinen kokeilu!

risiiniöljy kulmakarvat

Tässä kulmat kokeilun alussa: harvat ovat ja tuolloin kulmakarvojen malli oli tuollainen hännätön. Tosi kätevä meikatessa, kun pystyy vapaasti piirtämään hännän – luonnostaan, kun se mulla menee tosi alaviistoon, että lopputulos on vähän kummallinen mun leveisiin kasvoihin.

Sitten alkoi risiiniöljyhoito: joka ilta, ja satunnaisesti myös päivisin, levitin ihan reippaasti risiiniöljyä hieroen kulmakarvoihin ja hieman myös niitä ympäröivälle iholle. Tätä sitten kaksi kuukautta putkeen ja seuraavassa olisi sitten lopputulos:

risiiniöljy kulmakarvat

No niin. Mitä tähän nyt sitten sanoisi. Ei mikään wow-efekti. Musta tuntuu, että aikalailla saman lopputuloksen olisin saanut ihan ilman risiiniöljyäkin. Tosin pientä tuuheutumista näkyy etenkin noissa kulmien alkuosassa, pari selvempää harvaa kohtaa on täyttynyt mukavasti. Mä luulen, että tähän vaikuttaa aika paljon se, kuinka paljon hoitaa noin yleensä omaa silmänympärys- ja kulmakarvaihoaan. Levitän aina silmänympärysvoiteen ihan myös kulmakarvoihin asti, joten veikkaan niiden olleen jo valmiiksi ”ravitut”. Suurempi vaikutus risiiniöljyllä voisi olla, jos niitä harvemmin on edes kosteuttanut sen erityisemmin.

risiiniöljy kulmakarvat

Kokeilun aikana huomasin myös, että kulmien iholle ilmestyi aika helposti finnejä. Meh. Vähän kyllä skeptinen olen tuon öljyn ja sen karvojakasvattavavaan lupaukseen. Jos niissä ihosolukoissa ei karvatuppeja (tää on kyllä nyt sitten ihan mutu-tuntuma!) valmiiksi ole, niin tuskin niitä öljyn kanssa sinne muodostuukaan. Harmi!

Oletteko testailleet risiiniöljyä ripsiin tai kulmiin? Oletteko te huomanneet mitään vaikutusta?

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply mirella 18/10/2016 at 20:48

  beibi mulla on kyllä antaa kulmakarvoja näistä puskista! t. unibrow

  • Reply Anna 18/10/2016 at 21:00

   Onnistuiskohan joku karvojensiirto?

 • Reply Sanna / Smoky Eye Candy-blogi 18/10/2016 at 22:46

  Levitin ripsiini tunnollisesti joka ilta risiiniöljyä 5 kuukauden ajan, eikä mitään eroa. 🙁 Tulipahan kokeiltua.

  • Reply Anna 19/10/2016 at 11:39

   Nonni : D Ihmettelen että miten niitä vieläkin näkee paljon kuvapareja keskustelupalstoilla, joissa ihmiset on saanut oikeasti paljon tuuheammat/pidemmät ripset ja kulmakarvat. Kun ei toi vaikuta mitään : D

 • Reply Salka 18/10/2016 at 23:21

  Mä oon aina välillä levittänyt, mutta en vaan pidemmän päälle jaksa 😀

  • Reply Anna 19/10/2016 at 11:39

   No, eipä vissiin siitä hirveästi mitään hyötyä olisikaan : D Olisi edes paremman tuoksuinen!

 • Reply Maija / Kivipuuteri-kosmetiikkablogi 19/10/2016 at 12:54

  Mä käytin tätä ripsiin, ja huomasin vaikutusta. Mutta jotenkin en vaan saanut tätä sopimaan mun iltarutiineihin ja öljyn käyttö unohtui 🙂

  • Reply Anna 19/10/2016 at 16:44

   Mm se kyllä on, että helposti unohtuu etenkin jos mitään suurta vaikutusta ei huomaa. Ihmeen sitkeästi mä tätä jaksoin sen 2 kuukautta joka ilta! : D

 • Reply Marika 19/10/2016 at 17:15

  Testasin kans risiiniöljyn blogin alkuaikoina, mutta ei mullakaan näkynyt mitään vaikutusta mihinkään suuntaan.

  • Reply Anna 20/10/2016 at 14:43

   Joo mä muistankin! Harmi kyllä.

 • Reply Santtu 08/02/2017 at 12:36

  Ööööö, siis onko teillä kenties näössä tai näytössä jotain vikaa jos ette näe, että kirjoittajan kulmathan ovat kasvaneet ”leveydeltään” kaksinkertaisiksi……?!?!? :O Kirjoittaja itsekään ei muka näe……?!? Ennen-kuvassa ei kulmakarvassa ole ns. häntää lainkaan, ja karvat loppuvat silmän puolivälin kieppeillä. Sen sijaan Jälkeen-kuvassa on aivan selkeä häntä joka jatkuu yli silmän ulkonurkan! Oikeasti, miten helkkarissa te ette muka näe tätä noista kuvista……?!?!?

  • Reply Anna 08/02/2017 at 15:37

   : D Joka tapauksessahan tuo ”häntä” olisi kasvanut, kun kulmia en tämän kokeilun aikana nyppinyt. Muutoksen tai muuttumattomuuden näkee, kun tarkastelee tuota kulmien osaa, joka on pysynyt samana kokeilun alussa ja lopussa. Että eipä kyllä tuuheutumista sen puoleen tullut : /

  Kerro mitä mielessä! (Sähköpostikentän voi jättää tyhjäksi)